Uradno spletno mesto Društva za promocijo športa Slovenije     SLO  ENG
 
   
 
Naslednji dogodek: Zmagujmo z žogo - 19.9.2020
NOVICE
O NAS
SPORTFORUM EKIPA
ÄLANSTVO
PRIDRUŽITE SE NAM
GOSTILI SMO
PARTNERJI / SPONZORJI
PRESS
SPONZORSTVA
GALERIJA
AKREDITIRAJTE SE
PRIREDITVE, NOÄITVE
VIDEOTEKA
UGODNOSTI ÄLANOV
PRETEKLI DOGODKI
MEETING POINT
KONTAKT
 
NAPOVEDNIK
Arhiv
 
   
Novice
 
Leta 2013 EP v košarki na Slovenskem?
16.10.2010

Kotstrela z jasnega je udarila vest, da Italija umika svojo kandidaturo zaorganizacijo evropskega prvenstva leta 2013 v košarki, v boju za izvedbo teprireditve je bila tudi Slovenija, ki je z odloÄitvijo Italijanov tako ostalaedina kandidatka za organizacijo prvenstva stare celine v košarki. Kot sosporoÄili s Košarkarske zveze Slovenije, so za umik kandidature Italijanovizvedeli prek spleta v petkovih veÄernih urah, poprej pa so kandidaturo žeumaknile tudi NemÄija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina ter Äeška. Na KZS sezavedajo, da vlada o tem vprašanju in na splošno o organizaciji EP veliko zanimanje,a odloÄili so se, da do uradnega obvestila FIBA Europe o tej zadevi KZS uradnihizjav zavoljo spoštovanja glavne evropske košarkarske organizacije ne moredajati.

 

NaKZS se tako še naprej resno, odgovorno in z vso energijo pripravljajo navrhunsko predstavitev projekta Eurobasket 2013 v Sloveniji, o kateregaorganizatorju bi sicer FIBA Europe moral razpravljati in odloÄati na sejiizvršnega odbora 5. decembra 2010 v Münchnu.

Torej, decembra bo že jasno, ali bomo leta 2013 v Sloveniji gledalinajboljše reprezentance Evrope, ki so v zadnjih letih resno dokazale, da selahko normalno kosajo tudi z vedno favorizirano reprezentanco Združenih državAmerike.
 
 
   
   
 

SportForum Slovenija

Društvo za promocijo športa Slovenije

Tel: ++386 (0)51 262-407
Fax: ++386 (0)5 630-67-01
E-mail:

 
   
   


©SportForum.si   Vse pravice pridržane