Uradno spletno mesto Društva za promocijo športa Slovenije     SLO  ENG
 
   
 
Naslednji dogodek: Zmagujmo z žogo - 19.9.2020
NOVICE
O NAS
SPORTFORUM EKIPA
ÄLANSTVO
PRIDRUŽITE SE NAM
GOSTILI SMO
PARTNERJI / SPONZORJI
PRESS
SPONZORSTVA
GALERIJA
AKREDITIRAJTE SE
PRIREDITVE, NOÄITVE
VIDEOTEKA
UGODNOSTI ÄLANOV
PRETEKLI DOGODKI
MEETING POINT
KONTAKT
 
NAPOVEDNIK
Arhiv
 
   
Novice
 
SreÄno 2011 vam želimo v SportForum Slovenija
27.12.2010

Leto 2010 se hitrobliža svojemu koncu, zapomnili pa si ga bomo po številnih uspehih slovenskih športnic in športnikov na mednarodni sceni. Ljubiteljem nogometa se bo pravgotovo za vedno vtisnilo v spomin svetovno prvenstvo v JAR, na katerem so bilifenomenalni slovenski reprezentantje pod vodstvom selektorja Matjaža Keka zalas oddaljeni od osmine finala, a si kljub temu prislužili zgolj Äestitke inpohvale za svoje izjemne nastope proti reprezentancam kot so Alžirija, ZDA inAnglija. Letos odliÄni so bili tudi slovenski košarkarji, na reprezentanÄnemparketu smo bili Slovenci zelo blizu polfinala na svetovnem prvenstvu vTurÄiji, a na koncu še vedno osvojili odliÄno 8 mesto na svetu. Po dolgem Äasusi bodo leto 2010 zapomnili tudi košarkarji najveÄjega slovenskega klubskegakolektiva – KK Union Olimpije, ki so letos kljub velikim finanÄnim in drugimtežavam dobesedno leteli po evroligaškem parketu nove, imenitne dvorane ŠRCStožice, ki sta s stadionom vred postavila nov mejnik v slovenski športni infrastrukturi.Prav na podroÄju športne infrastrukture se je v letošnjem letu zgodilo velikopozitivnih prelomnic, po dolgih letih so svoj modernejši stadion dobili v Kopruin AjdovšÄini, tudi v ostalih mestih pa je bilo prav tako veliko pozitivnihpremikov in še jih bo tudi v prihajajoÄem se letu 2011.

Leto 2010 je bilokajpak tudi leto Zimskih olimpijskih iger v Vancouvru, kjer sta v slovenskihbarvah zablesteli Petra MajdiÄ in Tina Maze. Prva si je kljub petim zlomljenimrebrom ter poškodovanim pljuÄem pritekla bronasto kolajno, dve srebrni kolajnipa si je z oliÄnimi nastopi v superveleslalomu in veleslalomu priborila tudiizjemna Tina Maze, ki je pred dnevi postala tudi športnica leta.

A športnim uspehomše nismo konec, leto 2010 si bo za vselej zapomnil tudi izjemni boksar inšportnik nasploh – Dejan Zavec, ki je v nabito polnih Stožicah znova postal svetovniprvak v boksu ter se bo morebiti v prihodnje podal novim izzivom nasproti Äezlužo v ZDA, kjer se bo v ring podal še z nekaterimi težkimi nasprotniki.

Tudi odbojkarji ACHVolleya so v letošnjem letu zablesteli s pravimi spektakli v tivolski dvoraniter z uvrstitvijo na finalni turnir v poljski Lodž, kjer so na koncu osvojiliše vedno odliÄno Äetrto mesto med vsemi odbojkarskimi moštvi na stari celini.

 Leto 2010 je biloprav gotovo eno izmed najuspešnejših v zgodovini slovenskega športa. Seveda pase vsi skupaj ne smemo zadovoljiti z doseženim, temveÄ moramo strmeti k ševeÄjim uspehom naših športnic in športnikov.

 

Prav zatoverjamemo, da bo prihajajoÄe se leto 2011 še uspešnejše ter da se bodo kajpakÄim pogosteje naše športnice in športniki v domovino vraÄali z nasmehom naustih ter z novimi kolajnami okrog vratu!

SreÄno v letu 2011 Vam želimo tudi v ekipi SportForum Slovenija, ki bo tudi v prihajajoÄem se letunadaljevala s svojo vizijo in poskušala doseÄi nove mejnike v svojem delovanju.

 

SREÄNO 2010!

 
 
   
   
 

SportForum Slovenija

Društvo za promocijo športa Slovenije

Tel: ++386 (0)51 262-407
Fax: ++386 (0)5 630-67-01
E-mail:

 
   
   


©SportForum.si   Vse pravice pridržane