Uradno spletno mesto Društva za promocijo športa Slovenije     SLO  ENG
 
   
 
Naslednji dogodek: Zmagujmo z žogo - 19.9.2020
NOVICE
O NAS
SPORTFORUM EKIPA
ČLANSTVO
PRIDRUŽITE SE NAM
GOSTILI SMO
PARTNERJI / SPONZORJI
PRESS
SPONZORSTVA
GALERIJA
AKREDITIRAJTE SE
PRIREDITVE, NOČITVE
VIDEOTEKA
UGODNOSTI ČLANOV
PRETEKLI DOGODKI
MEETING POINT
KONTAKT
 
NAPOVEDNIK
Arhiv
 
   
Novice
 
Liga ulične košarke 3na3 in Ko košarkarska igrišča zaživijo
03.04.2013
Projekt poteka od leta 2011, ko sta Rok in Dejan na lastno željo pričela s projektom Liga ulične košarke 3na3, saj je bila tovrstna rekreacija v Kranju v zatonu. Po želji, da bi se igra 3na3 zopet obudila in da bi poleg igranja 3na3 naredili še nekaj dobrega, je pred dvema letoma zaživel projekt Liga ulične košarke in Ko košarkarska igrišča zaživijo.

Vsa sredstva, ki jih pridobijo, gredo za obnovo igrišč in izvedbo Lige 3na3, saj želijo urediti košarkarske zunanje površine ter mlado in staro privabiti na ta prizorišča. Liga je v preteklih dveh sezonah pridobila na ugledu, prejela veliko medijsko podporo, predvsem pa prepoznavnost. V teh težkih časih so eni izmed redkih, ki vlagajo sredstva v zunanje športne objekte. Pri tem jim pomagajo občine in sponzorji, ki pa so seveda tudi sami v težki gospodarski situaciji. Več kot sredstev dobijo, več lahko postorijo na zunanjih površinah. Organizatorji se lahko pohvalijo tudi s štirinajstimi prenovljenimi igrišči in enim povsem na novo postavljenim igriščem.

Njihova motivacija za delo doseže vrhunec, ko po končanem turnirju naredijo obhod po prenovljenih igriščih in vidijo, da se ljudje na njih opravljajo rekreacijo in igrajo košarko. Prav to je namreč tisto, kar jih žene naprej in jim daje obvezo, da bo takih prostorov tudi v prihodnje čim več po Sloveniji.

 
 
   
   
 

SportForum Slovenija

Društvo za promocijo športa Slovenije

Tel: ++386 (0)51 262-407
Fax: ++386 (0)5 630-67-01
E-mail:

 
   
   


©SportForum.si   Vse pravice pridržane