Uradno spletno mesto Društva za promocijo športa Slovenije     SLO  ENG
 
   
 
Naslednji dogodek: Zmagujmo z žogo - 19.9.2020
NOVICE
O NAS
SPORTFORUM EKIPA
ČLANSTVO
PRIDRUŽITE SE NAM
GOSTILI SMO
PARTNERJI / SPONZORJI
PRESS
SPONZORSTVA
GALERIJA
AKREDITIRAJTE SE
PRIREDITVE, NOČITVE
VIDEOTEKA
UGODNOSTI ČLANOV
PRETEKLI DOGODKI
MEETING POINT
KONTAKT
 
NAPOVEDNIK
Arhiv
 
   
Novice
 
Rekorden forum o rokometu
28.10.2010

Na prireditvi Slovenski rokometni forum, ki smo ji bili priča minuli ponedeljek, se je razprava »vrtela« predvsem okrog vprašanja pravičnega sojenja rokometnih sodnikov pri nas, slišati pa je bilo tudi mnenje, da je slovenski rokomet danes v vojni, nekateri pa predlagajo mešane sodniške trojice, ki bi lahko privedlje do bolj poštenega, pravičnega in ne-koruptivnega sojenja, ki se dogja že tudi v tekmovanjih mladih.

 

 Minuli ponedeljek se je v ljubljanskem BTC City-u odvijal 2. Slovenski rokometni forum, ki je bil tako po udeležbi kot tudi po svoji dolžini (skorajda tri ure razprave) rekorden. Pogovor, ki ga je vodil Dejan Obrez, se je »vrtel« predvsem okrog vprašanja pravičnega sojenja na slovenski rokometni sceni. »Bodimo Slovenci tudi na področju sodnikov avantgardni in uvedimo mešane sodniške trojice,« se je glasil predlog priznanega rokometnega strokovnjaka Aleša Praznika. Kot je nato povedal, bi s tem močno zmanjšali možnost nečednih koruptivnih dogovorov, ki se po mnenju nekaterih sogovornikov dogajajo tudi v najnižjih tekmovanjih, pa tudi v okviru tekmovanj mladih. »Slovenski rokomet je poleg krize vodenja tudi v krizi rezultatov,« pa je izpostavil Stane Ostrelič, ki je pred prihodom zdaj nekdanjega direktorja moških reprezentanc Romana Pungartnika opravljal to funkcijo na Rokometni zvezi Slovenije. Eden izmed osrednjih sogovornikov je bil tudi nekdanji mednarodni sodnik ter izjemni rokometni strokovnjak Andrej Juratovec, ki je prisotnim postregel z informacijo, da so se v preteklosti na nekaterih rokometnih dvobojih v Sloveniji zapisniki sodniških kontrolorjev pisali že tri dni vnaprej, preden je bila sama tekma sploh odigrana.

Ko se je razprava počasi že bližala h koncu, se je še bolj zaostril boj med dvema rokometnima organizacijama v Sloveniji, ki nikakor ne uspeta zakopati bojne sekire.

 
 
 
 
 
 
   
   
 

SportForum Slovenija

Društvo za promocijo športa Slovenije

Tel: ++386 (0)51 262-407
Fax: ++386 (0)5 630-67-01
E-mail:

 
   
   


©SportForum.si   Vse pravice pridržane