Uradno spletno mesto Društva za promocijo športa Slovenije     SLO  ENG
 
   
 
Naslednji dogodek: Zmagujmo z žogo - 19.9.2020
NOVICE
O NAS
SPORTFORUM EKIPA
ČLANSTVO
PRIDRUŽITE SE NAM
GOSTILI SMO
PARTNERJI / SPONZORJI
PRESS
SPONZORSTVA
GALERIJA
AKREDITIRAJTE SE
PRIREDITVE, NOČITVE
VIDEOTEKA
UGODNOSTI ČLANOV
PRETEKLI DOGODKI
MEETING POINT
KONTAKT
 
NAPOVEDNIK
Arhiv
 
   
Novice
 
Srečno 2011 vam želimo v SportForum Slovenija
27.12.2010

Leto 2010 se hitrobliža svojemu koncu, zapomnili pa si ga bomo po številnih uspehih slovenskih športnic in športnikov na mednarodni sceni. Ljubiteljem nogometa se bo pravgotovo za vedno vtisnilo v spomin svetovno prvenstvo v JAR, na katerem so bilifenomenalni slovenski reprezentantje pod vodstvom selektorja Matjaža Keka zalas oddaljeni od osmine finala, a si kljub temu prislužili zgolj čestitke inpohvale za svoje izjemne nastope proti reprezentancam kot so Alžirija, ZDA inAnglija. Letos odlični so bili tudi slovenski košarkarji, na reprezentančnemparketu smo bili Slovenci zelo blizu polfinala na svetovnem prvenstvu vTurčiji, a na koncu še vedno osvojili odlično 8 mesto na svetu. Po dolgem časusi bodo leto 2010 zapomnili tudi košarkarji največjega slovenskega klubskegakolektiva – KK Union Olimpije, ki so letos kljub velikim finančnim in drugimtežavam dobesedno leteli po evroligaškem parketu nove, imenitne dvorane ŠRCStožice, ki sta s stadionom vred postavila nov mejnik v slovenski športni infrastrukturi.Prav na področju športne infrastrukture se je v letošnjem letu zgodilo velikopozitivnih prelomnic, po dolgih letih so svoj modernejši stadion dobili v Kopruin Ajdovščini, tudi v ostalih mestih pa je bilo prav tako veliko pozitivnihpremikov in še jih bo tudi v prihajajočem se letu 2011.

Leto 2010 je bilokajpak tudi leto Zimskih olimpijskih iger v Vancouvru, kjer sta v slovenskihbarvah zablesteli Petra Majdič in Tina Maze. Prva si je kljub petim zlomljenimrebrom ter poškodovanim pljučem pritekla bronasto kolajno, dve srebrni kolajnipa si je z oličnimi nastopi v superveleslalomu in veleslalomu priborila tudiizjemna Tina Maze, ki je pred dnevi postala tudi športnica leta.

A športnim uspehomše nismo konec, leto 2010 si bo za vselej zapomnil tudi izjemni boksar inšportnik nasploh – Dejan Zavec, ki je v nabito polnih Stožicah znova postal svetovniprvak v boksu ter se bo morebiti v prihodnje podal novim izzivom nasproti čezlužo v ZDA, kjer se bo v ring podal še z nekaterimi težkimi nasprotniki.

Tudi odbojkarji ACHVolleya so v letošnjem letu zablesteli s pravimi spektakli v tivolski dvoraniter z uvrstitvijo na finalni turnir v poljski Lodž, kjer so na koncu osvojiliše vedno odlično četrto mesto med vsemi odbojkarskimi moštvi na stari celini.

 Leto 2010 je biloprav gotovo eno izmed najuspešnejših v zgodovini slovenskega športa. Seveda pase vsi skupaj ne smemo zadovoljiti z doseženim, temveč moramo strmeti k ševečjim uspehom naših športnic in športnikov.

 

Prav zatoverjamemo, da bo prihajajoče se leto 2011 še uspešnejše ter da se bodo kajpakčim pogosteje naše športnice in športniki v domovino vračali z nasmehom naustih ter z novimi kolajnami okrog vratu!

Srečno v letu 2011 Vam želimo tudi v ekipi SportForum Slovenija, ki bo tudi v prihajajočem se letunadaljevala s svojo vizijo in poskušala doseči nove mejnike v svojem delovanju.

 

SREČNO 2010!

 
 
   
   
 

SportForum Slovenija

Društvo za promocijo športa Slovenije

Tel: ++386 (0)51 262-407
Fax: ++386 (0)5 630-67-01
E-mail:

 
   
   


©SportForum.si   Vse pravice pridržane