Zgodba SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije se je pričela pisati 26. marca 2019, ko smo z našo ekipo organizirali prvi SportForum o slovenskem nogometu (strokovno srečanje, javna razprava). Prireditev se je takrat odvijala v Austria Trend Hotelu Ljubljana, ki je bil vrsto let kot naš »drugi dom«. Poslanstvo SportForumov je bilo predvsem iskanje rešitev na zastavljene izzive skozi razpravo, izmenjavo mnenj ozke skupine deležnikov, ki so v posamični športni panogi oz. na posamičnem področju vključeni v delo. Prav tako smo s prireditvami v takšni obliki, ki so se v nadeljevanju preselile tudi v Kristalno palačo BTC City Ljubljana, na Gospodarsko zbornico Slovenije in v konferenčno dvorano Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, želeli spodbujati napredek in dialog v slovenskem športu.

V mesecu juniju 2014 smo bili priča novemu prelomnemu trenutku v zgodbi in delu Društva za promocijo športa Slovenije, ko smo poskrbeli za edinstven projekt – Luka Koper World Cup 2014. Nogometni dogodek širših razsežnosti se je s podporo Luke Koper d.d., Nogometne zveze Slovenije, skupine Pivovarna Laško in drugih partnerjev, odvijal v Športnem parku Bonifika, na igrišču pa se je v simulaciji SP v nogometu 2014 Brazilija pomerilo 32 moštev iz vrst rekreativnih ngoometnih ekip (Slovenija, Hrvaška) ter iz vrst številnih podjetij širom Slovenije in prav tako Hrvaške.

Na koncu je po ogorčenem finalnem obračunu med »reprezentancama« Kameruna in Alžirije slavila slednja ter se veselila unikatnega »naslova« svetovnega prvaka na Obali.

Prav projekt Luka Koper World Cup 2014 je bil povod za naslednji večji projekt našega tima, ki je aprila letos praznoval že svoj 5. rojstni dan. Govorimo o Poslovni ligi NZS, ki na nogometnem igrišču podjetjem in organizacijam ponuja edinstveno priložnost za aktivnosti team buildinga, rekreacije, mreženja, tekmovalnosti in zabave. Danes projekt povezuje že več kot 70 podjetij in organizacij.

V SportForum Slovenija – Društvo za promocijo športa Slovenije smo bili v minulih 11-ih letih svojega delovanja tudi dobrodelni. Kot prvo tovrstno akcijo smo na enem od rokometnih dogodkov v Kristalni palači BTC City Ljubljana organizirali dobrodelno dražbo za pomoč pri zdravljenju danes žal že preminule rokometne ikone Iztoka Puca. Med ostalimi akcijami bi izpostavili še projekt Tri zgodbe, en cilj (skupaj z Valterjem Briso, Timom Matavžem in Goranom Cvijanovićem) ter projekt Zmagujmo z žogo, ki ga izvajamo še danes. S projektom Zmagujmo z žogo si skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in številnimi športnimi prijatelji in prijatelji iz gospodarstva prizadevamo, da bi v decembrskem prazničnem času pomagali trem dobrim možem ob obdarovanju otrok z novimi športnimi žogami.

Naša ekipa

Matevž Brec
Glavni vodja projektov

Maša Slavec
Organizacija dogodkov

Igor Nikolič
Mednarodni odnosi

Matevž Pucer
Foto & Video

Jakob Brec
Organizacija dogodkov

Edgar Cruz
Organizacija dogodkov

David Taskov
Moderator dogodkov

Dejan Obrez
Moderator dogodkov

Janez Breznik
Moderator dogodkov

Nada Simončič
Moderatorka dogodkov

Noelle Tomšič
Foto

Noelle Tomšič
Foto